Serahkan tugas profesional kepada orang profesional.专业的事交给专业的人去做,省时省事又高效

Leave professional tasks to professional people. 专业的事交给专业的人去做,省时省事又高效 - MillionParcel

Beberapa hari lalu, saya mendapat panggilan telefon daripada rakan saya Xiaopan. Dia memberitahu saya dia membuat banyak wang dalam Double Eleven. Saya telah lama menjadi orang dalam, jadi saya sangat keliru apabila mendengar ini, dan tertanya-tanya: Adakah Singapura juga meraikan Double Eleven?

Xiaopan telah menjalankan kedai dalam talian di Singapura selama dua tahun. Sebagai seorang yang berhemat, dan bekerja keras, dia tidak lama kemudian membuat kemajuan yang besar.

Dia memberitahu saya bahawa dia letih dan tidak menjana wang dalam Double Eleven sejak dua tahun lalu. Bukan sahaja harga unitnya agak rendah, tetapi dia juga perlu membeli semua jenis barangan: karton, buih penampan, pita pelekat sebelum Double Eleven. Selain itu, dia terpaksa bertemu dengan banyak perniagaan, bilangannya tidak tepat, dan mustahil untuk menganggarkan berapa banyak kotak besar dan kecil yang akan digunakan. Secara luaran, dia sangat sibuk setiap hari. Tetapi sebenarnya, dia tidak cekap menangani tugasan yang berulang-ulang terutama perkara remeh seperti pembungkusan.

Dia merasakan bahawa dia benar-benar keletihan kerana Double Eleven, menderita kedua-dua sakit fizikal untuk kerja lebih masa, dan sakit mental yang teruk.

Apa yang lebih teruk, selepas sehari bekerja keras, dia bukan sahaja gagal menghantar semua barang, tetapi juga memperoleh jumlah yang sangat kecil!

Dalam dua tahun yang lalu, dia merasakan Double Eleven adalah bencana yang lengkap.

Pada awal November tahun lalu, Xiaopan sibuk dengan banyak dialog:

Semasa membeli bahan pembungkusan, dia membuka tujuh atau lapan tingkap. Selain itu, dia terus mencari rekod lepas dan menghabiskan sepanjang petang menghubungi penjual bahan yang berbeza.

Dia meletakkan saluran pembelian semua jenis karton, buih, kapas mutiara, spitballs, beg udara, filem gelembung udara, pita pelekat ke dalam dokumen, dan kemudian menghubungi penjual satu demi satu untuk membuat pesanan. Untuk bulan seterusnya, dia sibuk menerima dan menyimpan. Sebelum Double Eleven benar-benar tiba, gudangnya begitu penuh sehingga tiada tempat untuk berdiri. Sewa gudang di Singapura adalah sangat tinggi, dan ia akan menambah kos tambahan untuk sewa sementara gudang baharu.

Dia sangat sibuk setiap hari sehingga dia sering terlepas waktu makan, dan bekerja pada waktu yang sangat lewat. Sebaik sahaja kerja-kerja itu hampir siap, bahan pembungkusan baru dihantar kepadanya.

Untuk banyak kali, Xiaopan berfikir: "Mungkin saya harus menyerah kalah dengan Double Eleven". Walau bagaimanapun, dia terus bekerja di gudang walaupun dia sangat letih, dan tidak pulang ke rumah sehingga awal pagi.

Selepas sahaja sambutan Tahun Baru 2020, Xiaopan mula memikirkan Double Eleven. Memandangkan ia telah mempengaruhi seluruh Asia, dia mesti mengambil bahagian di dalamnya. Adakah terdapat beberapa cara yang baik untuk menghantar barangan? Xiaopan secara aktif memerhati kedai dalam talian lain sebagai pemerhati, dan tidak lama kemudian menemui "rahsia".

Beliau mendapati bahawa banyak kedai dalam talian dengan kebanyakan pesanan membeli bahan pembungkusan di MillionParcel. Dengan penemuan ini, Xiaopan merasakan MillionParcel adalah sebuah pasar raya yang direka khas untuk dirinya sendiri.

(1) Di MillionParcel, pengguna boleh menemui pelbagai jenis, saiz dan bahan kotak, bahan penampan, bahan pengedap. Tidak perlu untuk mereka menghabiskan masa yang lama untuk mencari dan membandingkan semua jenis bahan. Sebaliknya, pengguna boleh membeli semua bahan dengan lebih pantas dan lebih mudah.

(2) Salah satu ciri "pasar raya" ialah pengguna boleh membeli seberapa banyak yang mereka mahu. Malah pesanan minimum yang diperlukan oleh perniagaan besar adalah jumlah yang besar. Walau bagaimanapun, perniagaan permulaan kecil hanya membuat sedikit pesanan, jadi mereka tidak berdaya saing dalam menghadapi perniagaan besar. Walau bagaimanapun, di MillionParcel, pesanan kecil boleh diterima sepenuhnya.

(3) Secara amnya, perniagaan akan mula membeli, pengeluaran dan penghantaran selepas mereka menerima pesanan. Ia mengambil masa yang lama, tetapi dengan kecekapan yang rendah. Apabila ia sangat sibuk, atau apabila bahan kekurangan, pengeluar akan memberi keutamaan kepada pelanggan besar dan pesanan besar. Inilah sebabnya mengapa pengilang menangguhkan penghantaran barangan, terutamanya apabila pesanan sangat besar semasa Double Eleven. Pelanggan kecil seperti Xiaopan tidak mempunyai pilihan selain mencari alternatif. Ia bukan sahaja sangat sukar untuk mencari barangan yang betul, tetapi juga sangat mahal. Terdapat stok barangan yang mencukupi di MillionParcel, dan hanya mengambil masa satu atau dua hari untuk barang dihantar ke depan pintu anda.

(4) MillionParcel adalah perniagaan dalam talian tanpa kos kedai yang tinggi. Oleh itu, harga bahan pembungkusan lebih rendah dan kualitinya lebih baik.

Ia boleh mengambil masa sebulan penuh untuk menyediakan pembungkusan, manakala perniagaan dalam talian lain menyelesaikannya dalam masa kurang daripada seminggu dengan MillionParcel. Xiaopan menyedari bahawa pada masa kini dengan pembahagian kerja yang semakin terperinci, adalah menjimatkan masa dan cekap untuk menyerahkan tugas profesional kepada orang profesional.

Dalam jangka panjang, jika kita sibuk sendiri, tanpa bergantung pada "alat" untuk meningkatkan nilai masa, kita tidak akan pernah menembusi kesesakan semasa.

"Salah seorang pelanggan kami menulis untuk kami, terima kasih"

前段时间,接到朋友小潘的电话,他告诉我:刚刚过去的双十一赚翻了。对于深金的对于深居家听到这个消息一头雾水:新加坡也在搞双十一?

小潘在新加坡做网店2年了,他做事仔细,肯吃苦又勤快,很快就做的有声有色。

他告诉我前两年双十一是又累又不赚钱,单价低不说,临近双十一要提前又不赚钱。箱、缓冲泡沫、胶带纸,不但要跑好多商家,往往数量也不准确,用多少大箱子、多少小箱子没法预估。这一天表面“忙忙忙忙家宱子没法预估。这一天表面“忙忙忙家忙中忙家”,家作中文处理重复的工作,尤其是打包这类繁杂的琐事。

就感觉这一天被“双十一”支配得体无完肤,不仅身体吃尽熬夜加班的苦头,不仅身体吃尽熬夜加班的苦头,不仅身体吃尽熬夜加班的苦头,精上繇压力。

更委屈的是,一天下来,货不仅发不完,而且还并没有赚多少钱!

开店前2年,觉得双十一有还不如没有。

往年11月月初,小潘就忙着各种对货:

购买打包材料时,他打开七八个窗口,不停搜索往年记录,一整个下午都在善联。

他把各种大小的纸箱、泡沫、珍珠棉、纸团、填充气袋、气泡膜,胶带纸我这他一个文档,然后挨个打电话联系订货。接下来一个月就是收货、存库,还没到双十一,仓库就满满当当的连站的地方都没有。新加坡仓库租金高,丟得时家又要多一笔成本。

每天往往一抬头发现过了饭点了,再一抬头,天都黑了。好不容易整理得七七丆得七丆上包装材料。

“要不然就不参加双十一了”这样的念头在小潘脑海里闪现了无数次,可最后他他惫一样样的存库,工作到凌晨才回家。

20年刚过完年,小潘就在思考双十一的事。双十一的影响力已经遍布思考双十一的事。双十一的影响力已经遍布整个亚布整个亚崲家个亀崲,佱响力已经遍布整个亀崲,个亀崲,个亀崲,个亀崲。决发货的问题呢,以旁观者的角度,小潘主动去了解了其他网店,发现了一个“秘诀”.
他发现,很多发货量大的网店都是在MillionParcel上订购打包材料。了解之后小潘觉后小潘觉得得得得身打造的一个超市。

  • MillionParcel有不同型号不同大小不同材质的箱子、缓冲材料、密封材料。不用自己亲自己亲自对比各种材料的商家,在MillionParcel你能够买到所有的材料,又快又方便。
  • “超市”其中的一个特点就是想买多少买多少。大厂商要求的最低订货量大,通少少买多少。大厂商要求的最低订货量大,通少少买多少。大厂商要求的最低订货量大,通少的记话量小,在大厂商面前没有话语权。而在MillionParcel,小订货量也没问题。
  • 一般的商家,在接到订单后才开始采购、生产、发货。流程长,效率低。往往往在到家会优先大客户、大订单。这就是为什么厂家会延迟发货,尤其是在双十一做促销使用量很大的时候,就越容易出现这种情况。而像小氏殹转而寻找其他替代品,临时寻找不易且不说,价格又会加高。在MillionParcel有大量现货,只需要1-2天就可以送货上门。
  • MillionParcel是网商,没有高额的店铺成本。因此包装材料价格更低、质量更好。

自己花费一整月的时间准备包装材料,而其他网商利用MillionParcel不到一周就搞定住。工越来越细的今天,专业的事交给专业的人去做,省时省事又高效。

站在长远角度上看,如果永远只顾着自己忙,不懂得借助“工具”帮自己提升,无小着,你永远无法突破现在的瓶颈。

"感谢我们的客人为我们写了这么好的文章。"

Bacaan seterusnya

Malaysia Factory Close Notice. - MillionParcel
Packaging Quality in Singapore: How to Tell the Good From the Bad - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.