Notis Perubahan Kadar Cukai Barang & Perkhidmatan (GST) Singapura

Notice of Singapore Goods & Services Tax (GST) Rate Change - MillionParcel

01 Dis 2023

Notis Perubahan Kadar Cukai Barang & Perkhidmatan (GST) Singapura

Pelanggan yang dihormati,

Kami berharap mesej ini menemui anda dengan baik. Kami menulis untuk memaklumkan anda tentang kemas kini penting mengenai kadar Cukai Barang & Perkhidmatan (GST) di Singapura.

Berkuat kuasa 1 Januari 2024, akan ada perubahan dalam kadar GST yang dikenakan oleh kerajaan Singapura. Selaras dengan pelarasan ini, MillionParcel akan dikehendaki menaikkan kadar GST yang dikenakan ke atas tawaran kami kepada pelanggan yang berada di Singapura daripada 8% kepada 9% semasa.

Akibatnya, anda akan melihat pelarasan dalam caj GST yang ditunjukkan pada halaman Pengebilan dan invois anda bermula dari 1 Januari 2024. Perubahan ini adalah mematuhi peraturan cukai yang dikemas kini dan kami menghargai pemahaman dan kerjasama anda semasa peralihan ini.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa MillionParcel tidak boleh memberikan nasihat khusus mengenai hal cukai. Jika anda mempunyai sebarang soalan atau kebimbangan mengenai kesan perubahan kadar GST ini ke atas keadaan individu anda, kami mengesyorkan agar anda menghubungi penasihat cukai anda. Mereka akan berada pada kedudukan terbaik untuk memberikan panduan yang disesuaikan dengan situasi khusus anda.

Kami menghargai perniagaan anda dan menghargai perkongsian berterusan anda. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan lanjut atau memerlukan penjelasan mengenai perkara ini, sila jangan teragak-agak untuk menghubungi pasukan perkhidmatan pelanggan kami di [e-mel perkhidmatan pelanggan/nombor telefon].

Terima kasih atas perhatian anda terhadap notis ini dan kami berharap dapat terus memberi perkhidmatan kepada anda dengan standard perkhidmatan tertinggi.


Untuk dan bagi pihak

MILLIONPARCEL (SG) PTE. LTD

Bacaan seterusnya

🎉 Double 12 Shopping Day Special! 🎉 - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.