Adakah Mempunyai Label Rapuh Benar-benar Berfungsi?

Does Having a Fragile Label Really Work? - MillionParcel

Tidak kira dalam industri mana anda berada, masalah e-dagang biasa untuk menerima aduan tentang sebarang kerosakan pada produk anda semasa penghantarannya. Walau bagaimanapun, mendapat terlalu banyak bukan petanda yang baik untuk perniagaan anda. Terutama dengan pergantungan yang semakin meningkat pada membeli-belah dalam talian semasa situasi pandemik ini, ia boleh menjadi hit atau miss untuk perniagaan anda apabila ia datang untuk memenuhi kepuasan pelanggan. Walaupun kesan semasa transit tidak dapat dielakkan, anda boleh berusaha untuk memastikan produk anda dikendalikan dengan berhati-hati - dan itu adalah dengan terlebih dahulu mempunyai label yang rapuh pada bungkusan anda.

Mengapa Mempunyai Label Rapuh pada Pakej Anda

Gambarkan ini: Anda telah mengendalikan barangan kaca anda dengan lebih berhati-hati, memastikan anda mendapat pesanan dengan betul dan bersedia untuk dihantar keluar. Tetapi walaupun anda sudah pasti berusaha untuk melindungi produk anda, bagaimana jika ia tidak mencukupi untuk menahan keadaan penghantaran dan pengendalian yang pada umumnya keras? Di sinilah label yang rapuh boleh mengurangkan kebimbangan anda.

Dengan warna merah yang menarik perhatian, label rapuh mudah dikenal pasti. Daripada porselin halus kepada barangan antik yang berharga, dengan jelas melabelkan bungkusan anda sebagai rapuh memaklumkan perkhidmatan kurier yang mengendalikan produk anda untuk merawatnya dengan berhati-hati. Selain label pelekat, anda juga boleh mempertimbangkan pita pelekat yang rapuh untuk penyelesaian semua dalam satu pengedap, pengukuhan dan menyedarkan pengendali tentang penjagaan dan perhatian tambahan. Menambah label yang rapuh adalah satu langkah penting untuk disepadukan ke dalam bekalan pembungkusan e-dagang anda, pertahanan terbaik terhadap kemungkinan kerosakan semasa penghantaran.

pembungkusan pelindung bungkus gelembung label rapuh

Petua dan Trik Pembungkusan Tambahan untuk Barang Rapuh

Mengekalkan kepuasan pelanggan dari awal hingga akhir adalah yang terpenting. Terutama untuk e-dagang rentas sempadan, mungkin mengambil masa yang lebih lama sebelum produk tersebut sampai kepada pelanggan luar negara anda - yang menjadikan pembentangan akhir produk anda lebih penting. Risiko kerosakan produk juga berkemungkinan besar untuk pengangkutan jarak jauh, jadi anda perlu memilih bahan yang sesuai yang meningkatkan pembungkusan produk anda. Selain mempunyai label yang rapuh, terdapat cara lain anda boleh menjamin perlindungan produk anda:

1. Beg gelembung

Untuk menyerap kejutan daripada hentaman langsung, beg gelembung dan sampul surat boleh berguna untuk memastikan produk anda selamat dan terjamin. Jika anda lebih suka memotong dan merakam helaian dengan sewajarnya untuk produk pelbagai bentuk atau saiz, anda boleh memilih pembalut gelembung . Balut produk beberapa kali untuk perlindungan tambahan. Lebih banyak lapisan, lebih baik - tetapi pastikan anda tidak membazir bahan dalam proses.

2. Pembungkusan kacang buih

Kertas renyuk boleh membantu tetapi anda boleh menggunakanpembungkusan kacang buih untuk mengisi sebarang ruang kosong. Ini pada asasnya melindungi item anda di semua sudut dan memastikan produk anda tidak bergerak bebas di dalam kotak kadbod. Ia juga merupakan idea yang baik untuk menggunakan kertas yang dicincang rafia atau bola buih pelangi untuk sentuhan hiasan.

3. Pembungkusan udara kembung

Untuk memastikan produk anda kekal stabil dalam pembungkusannya, pembungkusan udara kembung merupakan tambahan yang bagus untuk memberikan tahap perlindungan yang betul. Hanya pam udara masuk sehingga anda berpuas hati dengan jumlah perlindungan yang diberikannya. Setelah mengembang, kusyen berisi udara ini boleh memenuhi keperluan aplikasi produk yang berbeza - juga menjadikannya salah satu bahan pembungkusan yang paling serba boleh.

Membungkusnya

Penghantaran barang yang rapuh mungkin memberi anda lebih banyak kebimbangan, tetapi ia tidak semestinya - bukan dengan pembekal pembungkusan yang dipercayai di Singapura. Selain menambah label yang rapuh dan menggunakan produk kusyen lain, adalah penting juga untuk terlebih dahulu memilih kotak karton yang betul dengan ketebalan dan kekuatan yang mencukupi. Di MillionParcel , kotak surat kami bukan sahaja dibina dengan pelapik kraft gred tinggi untuk kekerasan yang kuat tetapi ia juga didatangkan dengan ikon rapuh mereka sendiri.

Dengan begitu banyak bahan pembungkusan yang anda boleh gunakan, kemungkinan tidak berkesudahan apabila ia datang untuk memaksimumkan pembungkusan produk anda dengan MillionParcel. Terokai pilihan pembungkusan anda dengan kami hari ini.

Bacaan seterusnya

Poly Mailer Bags and More: Your 2021 Guide to Packaging Materials - MillionParcel
A Guide to Choosing the Right Packaging Material Supplier in Singapore - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.