Beg Poli Mailer dan Banyak Lagi: Panduan 2021 Anda untuk Bahan Pembungkusan

Poly Mailer Bags and More: Your 2021 Guide to Packaging Materials - MillionParcel

Tahun baru membawa kesinambungan tahun 2020 untuk ramai orang menyesuaikan diri dengan normal baharu. Dengan kedua-dua pengguna dan peruncit bergerak dalam talian, landskap e-dagang menjadi lebih sesak dan berdaya saing berbanding sebelum ini - perubahan yang akan kekal.

Daripada barangan keperluan rumah kepada produk penjagaan diri, lebih ramai pelanggan bereksperimen dengan jenama yang berbeza dan menemui jenama yang penting. Oleh itu, banyak jenama mengiktiraf kepentingan pengekalan pelanggan.

Untuk menarik walaupun pelanggan yang masih berhati-hati tentang membeli-belah dalam talian, terdapat keperluan untuk pembungkusan yang betul untuk memastikan produk yang diingini memenuhi jangkaan mereka apabila dihantar. Sama ada anda seorang pemula e-dagang baharu atau peruncit dalam talian yang berpengalaman di Singapura, menggabungkan strategi pembungkusan yang dirancang dengan baik ke dalam jenama anda boleh membawa perniagaan anda jauh. Untuk memulakan anda, berikut ialah senarai semak yang merangkumi empat bahan pembungkusan yang mesti ada untuk dimasukkan ke dalam inventori anda:

Panduan 2021 Anda untuk Keperluan Pembungkusan

 

1. Kotak kadbod

Sebagai permulaan, kotak kadbod yang diperbuat daripada teras beralun kekuatan tinggi setakat ini merupakan bentuk bahan pembungkusan yang paling boleh dipercayai - yang juga menjadikannya salah satu yang paling digemari dari segi kekuatan dan perlindungan. Kotak mungkin disusun di atas satu sama lain di dalam gudang dan perkara terakhir yang anda mahukan ialah pakej anda sendiri pecah di bawah tekanan. Jika anda melihat pada ketahanan bahan kotak kadbod anda, anda juga boleh memilih sama ada jenis dinding tunggal atau dua untuk bersesuaian dengan produk yang anda hantar. Ini amat penting untuk menahan berat produk yang lebih berat. Selain itu, ambil perhatian untuk mensaizkan bungkusan anda dengan betul berdasarkan bentuk produk. Sediakan beberapa ukuran produk am semasa anda mempertimbangkan pilihan anda, dengan mengambil kira ruang tambahan untuk kusyen pelindung.

Jika produk anda kecil dan ringan seperti pakaian dan alat tulis, pertimbangkan beg poli surat sebagai gantinya.

2. Produk kusyen

Jika anda membeli kotak karton yang lebih besar sedikit untuk menampung lebih banyak item, produk kusyen sepertipembungkusan kacang buih boleh berguna untuk mengisi ruang kosong. Ini memastikan perlindungan terbaik yang mungkin untuk produk anda, yang sebaliknya boleh rosak melalui pergerakan di dalam kotak semasa penghantaran. Untuk mendapatkan ketenangan fikiran, anda juga boleh membalut produk anda secara berasingan dengan bungkus gelembung , jadi setiap item mempunyai lapisan perlindungan tersendiri yang memastikan ia selamat dan terjamin.

Lebih-lebih lagi, jika anda mempunyai produk yang rapuh, menambah produk kusyen akan mengurangkan risiko calar atau retak.

3. Pita pelekat

Apabila memutuskan pita untuk mengelak kotak kadbod anda, ambil perhatian tentang lekatannya dan kemudahan dialih keluar. Bergantung pada jenis barang anda, pita pelekat yang kuat boleh menyatukan pakej anda supaya anda tidak perlu risau tentang pakej anda dibuka di tengah-tengah semasa penghantaran. Pita pelekat yang lebih lebar dan kuat adalah lebih sesuai untuk bungkusan yang membawa kandungan berat.

Untuk aplikasi pembungkusan ringan dengan sentuhan pemperibadian, anda juga boleh menulis nama pelanggan anda apabila anda memilih pita pelekat .

4. Label rapuh

Perlu diingat bahawa kesan tidak dapat dielakkan semasa pemuatan dan pemunggahan, adalah idea yang baik untuk menambah label pelekat yang rapuh pada bahagian luar kotak untuk item yang rapuh dan mudah pecah. Apabila anda mempunyai pakej anda dengan jelas dilabelkan sebagai rapuh, ini memberitahu perkhidmatan kurier anda tentang keperluan untuk penjagaan tambahan dan menjimatkan anda masalah bimbang tentang barangan anda yang halus. Anda juga boleh memilih pita pelekat rapuh bercetak untuk penyelesaian yang lebih kos efektif.

 

Petua Bonus: Bergantung pada Pembekal Pembungkusan Yang Berwibawa

Pendek kata, pembungkusan pelindung adalah satu kemestian, dan menggunakan empat bahan pembungkusan utama ini ke dalam bekalan penghantaran anda boleh membuat perubahan. Anda akhirnya mahu produk anda menjangkau pelanggan anda dalam keadaan anda menghantarnya, yang menjadikan bekerja dengan vendor yang betul untuk bahan pembungkusan gred tinggi di Singapura lebih penting. Perlu diingat bahawa mereka pada asasnya adalah sebahagian daripada rantaian bekalan anda. Pembekal pembungkusan yang boleh dipercayai bukan sahaja akan memberi jaminan kepada anda tentang kualiti bahan pembungkusan tetapi juga boleh memberi anda fleksibiliti untuk mendapatkan tawaran yang lebih baik untuk pesanan tersuai atau borong. Di MillionParcel , kami telah membantu banyak peruncit e-dagang dengan keperluan pembungkusan mereka. Daripada beg poli mel hingga kotak pembungkusan, sila hubungi kami hari ini untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Bacaan seterusnya

Making a Delivery? Top 5 Questions about Packaging in Singapore - MillionParcel
Does Having a Fragile Label Really Work?

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.