Membuat Penghantaran? 5 Soalan Teratas tentang Pembungkusan di Singapura

Making-a-Delivery-Top-5-Questions-about-Packaging-in-Singapore - MillionParcel

Seperti kata pepatah, anda hanya mempunyai satu peluang untuk membuat kesan pertama yang baik. Jika ini adalah kali pertama perniagaan anda membuat penghantaran di Singapura, anda pasti ingin memberikan kesan yang baik kepada pelanggan anda apabila produk anda sampai ke depan pintu mereka. Pembungkusan produk anda akan memainkan peranan penting dalam menjayakan penghantaran produk anda dan meningkatkan kesetiaan pelanggan.

Setelah melakukan penyelidikan anda sendiri, anda mungkin sudah memikirkan beberapa pembekal tetapi sebelum anda memberi komitmen kepada apa-apa, berikut ialah beberapa soalan berkaitan pembungkusan untuk ditanya kepada diri sendiri:

1. Apakah jenis pembungkusan yang anda perlukan?

Anda mungkin perasan bahawa terdapat banyak bahan pembungkusan yang berbeza di pasaran dan bergantung pada produk anda, ia akan menentukan bekalan yang anda perlukan. Untuk memulakan anda, semak ukuran produk anda. Dengan mengambil kira dimensi ini, anda boleh membuat keputusan dengan lebih baik tentang kotak tahan lama yang boleh memuatkan produk anda dengan sempurna dengan ruang yang minimum untuk pergerakan. Dari situ, anda boleh mempertimbangkan bekalan pembungkusan tambahan untuk memberikan penjagaan tambahan berdasarkan keperluan produk anda.

Terutamanya untuk barangan rapuh seperti barangan kaca, bungkus gelembung atau pembungkusan kacang buih adalah ideal dalam memastikan kusyen dan perlindungan yang lebih selamat. Anda juga boleh menambah label yang rapuh sebagai permintaan untuk pengendalian yang betul semasa penghantaran.

2. Berapa banyak yang akan anda pesan?

Sebaik sahaja anda mengetahui bekalan pembungkusan yang diperlukan untuk produk anda, perkara seterusnya yang perlu dilakukan ialah menentukan jumlah yang anda perlukan sebelum menyelami sebarang pesanan. Banyak perniagaan permulaan biasanya memilih untuk menjimatkan kos dengan pesanan yang rendah. Pada masa yang sama, walaupun dengan kos seunit yang lebih rendah untuk pesanan yang lebih besar, anda mungkin ingin mengelakkan pembelian berlebihan bekalan pembungkusan yang mungkin mengambil ruang penyimpanan.

Sebagai permulaan, anda boleh mengambil belanjawan syarikat anda sebagai panduan semasa anda melayari pelbagai laman web pembekal. Ingatlah untuk mencari keseimbangan yang tepat untuk pilihan yang berkualiti lagi mesra bajet dan elakkan berkompromi dengan yang lain.

Perkara yang Anda Perlu Semak Dengan Penjual Anda 

1. Apakah pesanan minimum atau maksimum mereka?

Jika anda bermula dengan kuantiti yang rendah untuk perniagaan anda atau hanya ingin menguji kualiti terlebih dahulu, mengetahui pelbagai pesanan minimum yang ditawarkan oleh pembekal yang berbeza boleh membantu anda mengecilkan pilihan anda.

Sebaliknya, anda mungkin telah membuat keputusan dan merancang untuk membeli bahan pembungkusan anda secara pukal. Dengan kuantiti pembungkusan yang anda fikirkan, anda perlu mengesahkan pesanan maksimum pembekal anda dan berasa tenang bahawa mereka dapat memenuhi semua keperluan anda.

2. Adakah mereka membenarkan pesanan tersuai?

Seperti yang anda fikirkan kedua-dua jangka pendek dan jangka panjang apabila membuat keputusan mengenai pembekal, adalah peraturan yang baik untuk menyemak pilihan pesanan tersuai. Anda tidak pernah tahu bila anda mungkin memerlukan jumlah bekalan pembungkusan yang lebih khusus untuk memenuhi pelancaran produk bermusim, contohnya. Ini menetapkan jangkaan sama ada pembekal anda mempunyai semua yang diperlukan untuk memberikan anda bahan berkaitan yang anda perlukan secara konsisten.

3. Apakah jangkaan masa utama?

Masa utama merujuk kepada jumlah masa yang diambil untuk bekalan pembungkusan anda sampai kepada anda. Dalam masyarakat moden kita yang serba pantas, pengguna semakin menuntut untuk penghantaran yang lebih pantas, itulah sebabnya adalah penting bagi perniagaan untuk mengetahui masa utama. Ini membolehkan anda mempercepatkan pesanan di tangan dan memenuhi jangkaan pelanggan anda.

Jika anda menjangkakan pesanan besar semasa musim puncak seperti Hari Valentine dan Tahun Baru Cina, anda perlu lebih bersedia untuk memenuhi pesanan yang meningkat dan jangkaan yang lebih tinggi. Dengan menyemak masa utama terlebih dahulu, anda boleh mengukur berapa lama bekalan pembungkusan anda boleh dihantar apabila terdapat keperluan segera untuknya dan menguruskan garis masa pesanan anda dengan lebih baik.

Bersedia untuk Menarik Pelanggan Anda?

Dan begitulah! Pada penghujung hari, pembekal anda akan menjadi tambahan yang boleh dipercayai kepada pasukan anda untuk menyokong matlamat perniagaan anda. Oleh itu, adalah penting untuk meluangkan masa anda untuk memilih pembekal bahan pembungkusan yang dipercayai dan memilih yang terbaik untuk produk anda. Apabila ia datang untuk membantu syarikat kecil dan sederhana menggunakan pembungkusan berkualiti lebih baik semuanya pada harga yang berbaloi, MillionParcel berbesar hati untuk membantu anda sepanjang perjalanan. Terokai rangkaian produk pembungkusan kami hari ini.

Bacaan seterusnya

Packaging-Quality-in-Singapore-How-to-Tell-the-Good-From-the-Bad - MillionParcel
Poly-Mailer-Bags-and-More-Your-2021-Guide-to-Packaging-Materials - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.