Cara Memilih Pencetak Terma Yang Tepat untuk Perniagaan Kecil Anda

How-to-Choose-the-Right-Thermal-Printer-for-Your-Small-Business - MillionParcel

Logistik pembungkusan selalunya boleh menjadi topik rumit untuk perniagaan kecil - dengan begitu banyak pertimbangan yang perlu diberi perhatian seperti harga, utiliti, umur panjang dan kemampanan. Perkara yang sama berlaku apabila pemilik perniagaan kecil perlu membuat keputusan mengenai pencetak untuk label kurier. Kita semua telah melihat klise itu dalam filem di mana pencetak label yang tidak bersemangat menjadi punca kekecewaan setiap orang setiap hari. Namun, kerana label penghantaran adalah perkara yang mesti ada untuk sebarang jenis pesanan pakej , adalah penting untuk mempunyai pencetak berkualiti tinggi yang sepadan dengan operasi perniagaan anda. Mari bincangkan beberapa perkara yang lebih baik untuk diambil perhatian semasa memilih pencetak haba yang sesuai untuk perniagaan kecil anda.

Perkara yang Perlu Diperhatikan Apabila Memilih Pencetak Terma

1. Kaedah cetakan

Perkara pertama yang anda perlu buat keputusan, sebelum memulakan perjalanan pemilihan anda, ialah kaedah cetakan yang paling kerap digunakan oleh perniagaan dari semua saiz. Dengan begitu banyak jenis di pasaran seperti percetakan inkjet, pencetakan haba langsung, percetakan pemindahan haba - apakah maksudnya?

Sebagai permulaan, pencetak inkjet tradisional berfungsi dengan menyembur atau menyuntik titisan dakwat daripada kartrij dakwat ke permukaan pilihan anda. Dicipta pada tahun 1950-an, sangat sedikit perubahan tentang pencetak inkjet selama bertahun-tahun. Sebaliknya, pencetak haba yang dibangunkan beberapa dekad selepas itu telah mengalami inovasi yang ketara, menghasilkan dua jenis pencetakan haba yang berbeza.

Pencetakan haba terus melibatkan penggunaan elemen pemanas dalam pencetak untuk mencetak stok label diaktifkan haba, untuk mencapai kesan yang diingini. Jika anda pernah mengendalikan resit, kemungkinan besar ia dicetak menggunakan pencetak haba terus. Faedah pencetakan haba langsung sebahagian besarnya adalah kewangan kerana kaedah ini tidak memerlukan sebarang dakwat atau reben pencetak. Satu-satunya komponen yang memerlukan penyelenggaraan rutin ialah stok label.

Percetakan pemindahan haba, seperti namanya, melibatkan penggunaan haba untuk mengikat dakwat secara kimia pada label. Perkataan "label" digunakan sebagai pencetak pemindahan haba adalah lebih cair dalam erti kata bahawa mereka boleh menggunakan pelbagai pilihan media - seperti label pelekat, pembungkusan kadbod atau sampul surat berlapik. Semua itu memerlukan kos kerana pencetak pemindahan haba memerlukan penggantian berterusan reben pencetak.

2. Kelajuan dan kelantangan cetakan

Membandingkan dua kaedah pencetakan terma, pencetakan terma terus sememangnya lebih cepat dan memerlukan sedikit usaha untuk diselenggara. Hanya menukar stok label dan mengekalkan elemen haba adalah semua yang diperlukan untuk mengeluarkan dengan berkesan. Percetakan pemindahan terma, bagaimanapun, adalah sedikit lebih tepat dan memakan masa kerana kualiti imej. Ia juga memerlukan cerapan daripada pengguna untuk mengetahui reben dakwat yang paling sesuai dengan media cetak yang dipilih. Ini mungkin menjadi pemecah perjanjian untuk perniagaan kecil yang memerlukan pencetak mereka berfungsi dengan cepat kerana perolehan yang tinggi.

3. Keserasian

Perniagaan kecil yang menumpukan pada kelajuan dan kecekapan salinan mereka mungkin lebih beralih ke pencetak haba langsung. Label pelekat dan resit yang tidak memerlukan jangka hayat yang panjang amat sesuai untuk kaedah percetakan seperti ini. Di sisi lain syiling, jika anda adalah perniagaan di Singapura yang sangat bergantung pada kualiti label seperti kod bar dan berfungsi dengan pelbagai jenis bekalan pembungkusan, maka pencetak pemindahan haba sepatutnya menjadi pilihan anda.

4. Saiz label yang diperlukan

Saiz label juga merupakan kunci dalam memilih pencetak haba. Pencetak haba langsung cenderung untuk membuat salinan bersaiz lebih kecil, manakala pencetak pemindahan haba mempunyai fleksibiliti untuk mencetak pada apa-apa saiz bahan yang mereka pilih. Ini juga dicerminkan dalam saiz keseluruhan setiap mesin - pencetak haba langsung biasanya lebih kecil daripada pencetak haba langsung mereka.

Buat Pesanan Hari Ini

Dengan mengambil kira semua faktor ini, adalah penting bagi pemilik perniagaan kecil untuk memilih pencetak yang sesuai yang sesuai dengan keperluan mereka. Pertimbangkan pencetak haba terus MillionParcel , model yang bukan sahaja padat tetapi juga mudah dikendalikan.

Bacaan seterusnya

What-Makes-Packaging-Eco-Friendly-Boxes-and-More - MillionParcel
Top-4-Ways-You-Can-Personalise-Your-Product-Packaging-in-Singapore - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.