4 Cara Terbaik Anda Boleh Memperibadikan Pembungkusan Produk Anda di Singapura

Top 4 Ways You Can Personalise Your Product Packaging in Singapore - MillionParcel

Tutup mata anda dan bayangkan senario ini - anda baru sahaja memesan banyak perkara pada apl mudah alih e-dagang yang popular. Mungkin ia adalah beberapa buku baharu atau set pakaian untuk menyegarkan almari pakaian anda. Anda penuh dengan penantian dan tidak sabar menunggu mereka semua tiba. Apabila hari semakin hampir, anda mendengar loceng pintu anda berdering dan ketukan di pintu. Menandatangani pakej anda, kurier menyerahkan beg polimel kelabu yang menjemukan tanpa sebarang logo. Anda keliru, tidak pasti sama ada ini yang anda pesan sebenarnya. Semasa anda membukanya, warna mula terpancar dan di dalamnya terdapat pelangi ton palet. Keterujaan anda bertambah apabila anda mengoyakkan pembalut dan akhirnya mendedahkan barangan di dalamnya.

Fikirkan tentang perbezaan besar dalam emosi dalam situasi khayalan itu apabila anda menerima bungkusan anda, berbanding ketika anda akan membukanya secara hipotesis. Sebagai pemilik perniagaan, tanggapan pertama adalah segala-galanya - kunci di sini adalah untuk menjadikan proses pembelian untuk pengguna diingati sebaik mungkin. Semua itu bermula dengan pembungkusan produk.

Sebelum anda mula mengemas

Langkah pertama untuk mencapai ini bermula dengan cerapan yang teliti tentang khalayak sasaran anda dan item yang anda bungkus. Bergantung pada demografi pengguna anda, jenis reka bentuk yang anda sasarkan untuk capai akan berbeza-beza. Sebagai contoh, skema warna terang nampaknya akan menarik minat golongan muda yang membeli barangan fesyen/mewah yang bergaya. Elemen reka bentuk yang sama mungkin tidak sesuai sepenuhnya apabila pihak pembelian utama anda ialah pengurus pejabat yang mencari toner pencetak. Melangkah lebih jauh, pembungkusan anda juga penting untuk dipadankan dengan penjenamaan syarikat anda. Ini menunjukkan bahawa perlu ada sedikit kesesuaian antara pilihan warna pembungkusan dan logo jenama anda, contohnya.

Bagaimanakah saya boleh menjadikan pembungkusan saya unik?

1. Sesuaikan bahagian luar pembungkusan anda

Memahami siapa bakal pembeli anda hanyalah langkah pertama. Melangkah ke hadapan secara praktikal, anda perlu memutuskan cara anda ingin mereka bentuk bahagian luar pembungkusan produk anda. Purata manusia hanya mengambil masa kira-kira 7 saat untuk membentuk kesan pertama dan dalam tempoh itu, matlamatnya adalah untuk memukau pengguna yang menerima barangan mereka buat kali pertama. Ambil kotak kek ini sebagai contoh - apabila Pesta Pertengahan Musim Luruh semakin hampir, perniagaan F&B kecil yang menjual kuih bulan yang inginkan pembungkusan unik boleh memanfaatkan bekalan pembungkusan siap sedia ini. Matlamatnya adalah untuk menonjol daripada orang ramai sambil masih menggunakan bahan yang menarik perhatian pengguna.

2. Berhati-hati dengan pembungkusan dalaman anda

Menyelidiki lebih dalam ke dalam kotak, berhati-hati dengan bahan pembungkusan selepas pembeli membuka kotak luar. Tiada yang lebih anti-klimaks daripada membuka kotak bekas luar yang cantik hanya untuk mendapati minyak wangi anda dibalut dengan surat khabar berusia setahun. Intinya adalah untuk mempertimbangkan setiap pilihan reka bentuk. Menggunakan kertas warna yang dicincang atau kacang pembungkus berwarna ialah cara terbaik untuk menambah bakat kepada pengalaman membongkar yang sudah menarik.

3. Wujudkan kesetiaan dengan menambahkan sedikit tambahan

Satu lagi cara untuk membezakan jenama anda, mengetepikan label pelekat, adalah dengan taburkan dengan sentuhan peribadi yang kecil. Sesuatu yang mengatakan “ Ini adalah padat dengan anda dalam fikiran, anda bukan seorang lagi pelanggan tidak berwajah dari Singapura. ” Pertimbangkan untuk menambah nota tulisan tangan dengan nama pembeli atau kad tulisan tangan kecil dengan kod promosi yang boleh mereka kongsi dengan rakan. Apa-apa sahaja yang menggalakkan penglibatan dan membina kesetiaan jenama adalah sempurna sebagai tanda penghargaan yang ikhlas, memberitahu pengguna anda bahawa anda mengambil berat tentang pengalaman mereka.

4. Mementingkan alam sekitar

Lanjutan untuk mengetahui demografi anda bergantung kepada jenis bahan yang mungkin anda ingin gunakan untuk pembungkusan. Sebuah syarikat yang dijenamakan sebagai mesra alam mungkin ingin berfikir dua kali tentang penggunaan plastik secara bebas dalam proses pemenuhan produk. Itu tidak bermakna syarikat perlu mengeluarkan sepenuhnya plastik daripada rantaian logistik mereka, asalkan boleh dikitar semula atau diguna semula, dan selaras dengan mesej jenama teras.

Mulakan

Bekerja dalam kekangan belanjawan, inti pembungkusan akhirnya harus praktikal, memenuhi tujuan untuk menyampaikan produk tanpa kerosakan. Beli di MillionParcel untuk semua keperluan bekalan pembungkusan anda, di mana reka bentuk dan ketahanan tidak pernah terjejas.

Bacaan seterusnya

How to Choose the Right Thermal Printer for Your Small Business - MillionParcel
The Ultimate House Packing List for a Stress-free Move - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.