Senarai Pembungkusan Rumah Terbaik untuk Pergerakan Tanpa Tekanan

The-Ultimate-House-Packing-List-for-a-Stress-free-Move - MillionParcel

Hari itu akhirnya tiba, dan anda sudah bersedia untuk keluar dari tempat lama anda. Anda telah menangguhkan pembungkusan selama berminggu-minggu sekarang kerana ia kelihatan seperti tugas yang sangat sukar. Dipenuhi dengan keseronokan dan kegusaran yang sama, matlamatnya mudah - dapatkan semua barangan anda dari lokasi A ke lokasi B tanpa sebarang kerosakan. Walaupun kedengarannya mudah, rumah berpindah boleh memberi tekanan kepada orang yang paling ramai.

Menjelmakan budaya 'kiasu' Singapura, pemilik rumah akan membuat kerja rumah mereka dan menyediakan senarai semak pindah rumah . Sekarang datang bahagian yang sukar, mengemas dan memindahkan perabot anda secara fizikal. Blog ini akan memberi anda petua tentang cara mengemas rumah anda dengan mudah supaya anda boleh bergerak tanpa tekanan.

Bagaimana Anda Menyediakan Perabot untuk Berpindah

Dengan mengandaikan bahawa ia adalah langkah penuh dan semua perabot anda akan bersama anda, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah bersiap sedia untuk membongkar segala-galanya. Sediakan kit kecil elemen pengikat dan pemutar skru pada hari pembungkusan, atau malah mula membongkar perabot yang anda tidak akan gunakan, lebih awal.

Ini menjimatkan masa dan kerumitan anda untuk menjejaki berbilang bahagian yang bergerak, membolehkan anda mengumpulkan perkara secara individu untuk anda atau pengemudi anda jejaki. Kami juga akan bercakap tentang cara membongkar dan mengemas jenis perabot tertentu, memberikan anda beberapa petua pantas tentang cara terbaik untuk membuat peralihan semudah mungkin.

1. Sofa

Malangnya, membongkar sofa jarang menjadi pilihan melainkan anda mengira mengasingkan bantal. Tunjang utama ruang tamu anda, cara terbaik untuk memindahkan sofa adalah dengan menyediakan satu tan pembalut gelembung. Mulakan dengan membungkus kusyen sofa dalam kotak kadbod yang sama dengan bantal anda dan labelkannya. Selepas itu, balut gelembung seluruh sofa sambil memberi perhatian yang teliti pada kaki dan tepi lekapan.

Ciri ini sangat terdedah kepada sentuhan semasa beralih dan mungkin mengalami kerosakan jika tidak dilindungi dengan teliti. Untuk memudahkan pengendalian, pertimbangkan untuk menambah lapisan pembalut regangan di atas bungkus gelembung untuk mengekalkan integriti yang terakhir. Ikuti semua langkah ini dan anda tidak akan bimbang sofa anda rosak semasa proses pemindahan.

2. Meja dan kerusi makan

Syukurlah, meja dan kerusi makan di seluruh papan boleh dibongkar pada tahap tertentu. Dengan kit pengikat yang boleh dipercayai, keluarkan kaki dan bungkusnya bersama-sama dalam balutan gelembung atau bungkus regangan. Untuk membantu pemasangan semula, bungkus kaki dengan badan utama masing-masing dan simpan sebagai satu unit semasa bergerak. Petua pro ialah sediakan beg plastik boleh kedap untuk menyimpan skru, atau nat dan bolt supaya anda tidak kehilangannya.

Bagi sesetengah orang, usaha membongkar setiap bahagian secara individu mungkin terlalu meletihkan dan membosankan, dalam hal ini anda boleh menggunakan peraturan pembungkusan yang sama seperti yang anda lakukan dengan sofa.

3. Objek Rapuh

Perkara yang paling menyayat hati untuk dikemas adalah barang rapuh seperti televisyen atau cermin anda yang mungkin rosak tanpa ganti. Kami mengesyorkan sama ada menyimpannya dalam kotak kadbod besar yang diisi dengan kacang tanah pembungkusan styrofoam, untuk mengelakkannya daripada terhantuk semasa proses pemindahan.

Sebagai alternatif, berbilang lapisan balut gelembung dicampur dengan balut regangan juga boleh melakukan silap mata dalam secubit. Jika anda menggunakan pendekatan ini, pastikan anda menyimpan barang-barang rapuh ini semasa pengangkutan. Balut gelembung akan menghalang beberapa hentakan tetapi akan melakukan sedikit sahaja terhadap objek yang berlanggar antara satu sama lain pada kelajuan pelayaran.

4. Tumbuhan

Biasa kepada kebanyakan isi rumah pada masa kini adalah banyak flora. Pemilik rumah mengeluarkan banyak penjagaan penuh kasih sayang untuk tumbuhan mereka dan meletakkannya pada lapisan pembalut plastik mungkin menjadi jenayah dalam buku mereka. Cara terbaik untuk memindahkan tumbuhan, pada pendapat kami, adalah dengan membawanya dengan tangan sambil memastikan bahagian seramik adalah kalis kejutan yang mungkin.

Jauhkan tumbuhan anda dari kawasan pemunggahan kenderaan pengangkutan anda, supaya kerusi penyangak tiba-tiba beralih dan berlanggar dengan succulents kesayangan anda.

Lebih baik selamat daripada menyesal

Kotak kadbod/kadbod , pita pelekat dan balutan gelembung membentuk triniti suci perpindahan rumah. Dalam setiap contoh pemindahan, adalah baik untuk mempunyai lebih banyak bekalan memindahkan perabot di tangan.

Beli dalam talian sekarang di MillionParcel untuk mendapatkan bekalan pembungkusan perabot anda pada harga yang murah dan berpatutan di Singapura.

Bacaan seterusnya

Top-4-Ways-You-Can-Personalise-Your-Product-Packaging-in-Singapore - MillionParcel
After-Packaging-What-s-Next-Select-a-Courier-Service-in-Singapore - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.