Menghantar Barangan yang Tidak Boleh Bengkok? Bekalan Pembungkusan yang Anda Perlukan

Mailing Items that Cannot Be Bent? Packaging Supplies You Will Need - MillionParcel

Berapa kerapkah anda menghantar barangan kertas dalam mel yang tidak boleh dibengkokkan? Pernahkah anda mempertimbangkan apa yang akan berlaku jika bungkusan yang mengandungi barang-barang ini dihantar dengan kedutan atau lipatan? Sebenarnya, ini adalah isu yang dihadapi oleh banyak perniagaan apabila menghantar produk kertas melalui mel. Tidak selalu mudah untuk mengetahui cara terbaik untuk menghantar item tertentu tetapi dengan bantuan kami, sesiapa sahaja boleh mengetahui caranya!

Jika anda sedang mencari cara untuk menghantar item yang tidak boleh dibengkokkan, maka catatan blog ini sesuai untuk anda. Teruskan membaca untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang cara mengemas jenis item ini supaya tidak rosak semasa transit.

Bagaimana Anda Menghantar Sesuatu yang Tidak Boleh Dibengkokkan?

1. Foto dan Karya Seni

Mengeposkan gambar dan karya seni melalui pos boleh menjadi mencabar kerana terdapat risiko untuk mereka bengkok apabila diangkut. Jadi, adalah penting untuk mengetahui cara anda boleh membungkus barang-barang ini dengan selamat tanpa perlu risau tentang kemek atau kerosakan. Dengan cara itu, ia akan membantu anda mengelak daripada mengecewakan penerima item.

Satu cara untuk menyelamatkan barangan kertas daripada bengkok apabila pembungkusan adalah dengan memasukkan sandaran yang kukuh. Anda boleh meletakkan kadbod dengan saiz yang sama dengan sampul di dalam untuk melindungi barang daripada penyok. Selain itu, letakkan kadbod lain di hadapan foto atau karya seni untuk menambah lapisan perlindungan. Sebelum membungkusnya ke dalam sampul surat, pastikan foto atau karya seni dijajar dengan kemas dan utuh dengan kadbod.

Menyatakan "Jangan bengkok" pada sampul surat juga boleh membantu. Ia akan memberi orang yang akan menghantar mel anda petunjuk untuk mengendalikan pakej dengan berhati-hati.

2. Dokumen

Dokumen boleh menjadi penting untuk dibungkus semasa menghantarnya kerana kerosakan kecil - terutamanya dalam kes kertas kerja sulit - boleh menyebabkan masalah pada kedua-dua hujungnya. Tetapi yakinlah kerana terdapat idea pembungkusan mudah yang akan menjamin dokumen penting daripada bengkok.

Jika anda membungkus satu dokumen, anda boleh menggunakan tiub surat untuk mengamankannya. Tiub surat dibuat daripada papan kertas bulat pepejal dengan penutup hujung plastik untuk menyimpan dokumen di dalam dengan selamat. Adalah penting untuk membeli saiz tiub surat yang sesuai berdasarkan saiz dokumen yang akan anda hantar.

Sebaliknya, jika anda menghantar secara pukal, anda boleh memilih kotak karton yang kalis bengkok. Kebanyakan kotak pembungkusan ini direka bentuk dengan kapasiti yang kuat untuk memegang dan melindungi dokumen penting daripada penyok dan kerosakan lain.

Akhir sekali, pastikan untuk mengelak bungkusan dengan pita pembungkusan yang tahan lama .

3. Pelekat dan Pelekat

Barangan lain yang terdedah kepada kerosakan ialah pelekat dan pelekat - yang juga sensitif kepada kelembapan dan unsur lain yang boleh merosakkan kualiti keseluruhan produk. Jadi, pembungkusan barang-barang ini dengan betul dan menggunakan bahan yang betul untuk membungkusnya adalah penting.

Anda boleh menggunakan surat poli atau sampul surat empuk untuk mengemas pelekat dan pelekat. Pengirim poli adalah kalis lembapan, kalis air dan tahan lama untuk melindungi barangan anda semasa dalam pengangkutan. Anda juga boleh menyusunnya dengan baik dalam beg ziplock sebelum menambah kusyen yang mencukupi dalam kotak karton kecil. Dengan cara itu, anda boleh berasa tenang bahawa pelekat dan pelekat anda dilindungi daripada kerosakan yang tidak diingini.

Mulakan dengan Bahan Pembungkusan yang Betul

Apabila menghantar barangan yang lebih halus seperti barangan kertas, pembungkusan tidak syak lagi boleh membuat atau memecahkan produk anda. Oleh itu, adalah penting bahawa ia dilakukan dengan betul untuk membantu anda berjaya dalam perniagaan anda. Berita baiknya ialah, terdapat pembekal bahan pembungkusan yang boleh dipercayai seperti MillionParcel yang lebih gembira untuk menyediakan bahan terbaik apabila anda memerlukannya. Dapatkan pilihan daripada pelbagai pilihan kotak kadbod berkualiti, bungkus gelembung dan keperluan lain pada harga borong yang berpatutan di Singapura.

Untuk maklumat lanjut, lihat blog kami atau jangan ragu untuk menghubungi kami hari ini.

Bacaan seterusnya

A Beginner's Guide to The Types of Packing Tapes - MillionParcel
Moving House in Singapore? Plan Ahead with this Checklist - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.