Pindah Rumah di Singapura? Rancang Hadapan dengan Senarai Semak ini

Moving House in Singapore? Plan Ahead with this Checklist - MillionParcel

Kita semua tahu bahawa berpindah dari satu rumah ke rumah lain boleh menjadi proses yang tertekan dan memakan masa. Proses mengemas perabot dan barangan rumah anda untuk bergerak boleh kelihatan menakutkan, tetapi ia tidak semestinya begitu. Kami merangkumi beberapa petua tentang perkara yang perlu dilakukan apabila berpindah rumah supaya kerja dapat semudah mungkin. Semak senarai semak ini untuk mengetahui perkara yang anda perlukan untuk memastikan perjalanan yang lancar dan bebas kekecohan.

Apa yang Perlu Saya Lakukan Apabila Berpindah ke Rumah Baru?

1. Rancang lebih awal

Berpindah rumah adalah masa yang menarik, tetapi ia boleh menjadi banyak kerja. Dengan menyusun terlebih dahulu perkara yang anda rancang untuk dibawa ke rumah baharu anda lebih awal, proses pemindahan boleh menjadi lebih mudah dalam beberapa minggu akan datang.

Mulakan dengan pergi ke setiap bilik dan kumpulkan objek yang lebih kecil di tempat yang sama bersama-sama. Ini bermakna pakaian, pinggan mangkuk, periuk dan kuali untuk barangan dapur dan sebagainya. Ia akan mengambil sedikit masa tambahan pada mulanya tetapi ia boleh menyelamatkan anda daripada melihat ke seluruh dunia apabila anda memerlukan sesuatu yang khusus. Dengan mengambil stok inventori anda, anda juga boleh mempunyai pengukur bilangan kotak kadbod yang diperlukan untuk pembungkusan.

Anda juga perlu mengemas barang-barang seperti peralatan mandian dan keperluan harian lain yang digunakan secara tetap secara berasingan kerana ia biasanya lebih sukar ditemui apabila membongkar selepas berpindah. Selepas itu, anda akan ditinggalkan dengan peralatan yang lebih besar yang mungkin rapuh dan lebih membosankan untuk dibungkus.

2. Ambil perhatian tentang perkara yang memerlukan perhatian tambahan

Jika anda mempunyai barang yang rapuh dan mudah pecah seperti pinggan dan barang kaca, pertimbangkan untuk meletakkannya di tepi untuk memastikan perkara itu teratur. Barang-barang ini perlu dimuatkan dengan sempurna dalam kotak kadbod supaya ia boleh kekal dalam keadaan baik. Ini bermakna anda perlu mempunyai kotak yang berbeza-beza saiz di tangan untuk menampung barangan anda. Kacang buih dan bungkus gelembung juga mungkin diperlukan untuk mengisi sebarang ruang kosong dalam kotak untuk memastikan pengangkutan selamat dari trak bergerak ke tempat baharu anda. Selain itu, sentiasa beritahu penggerak mengetahui perkara yang halus supaya mereka sedar tentang perkara yang perlu dikendalikan dengan berhati-hati.

3. Buang barang yang anda tidak perlukan

Seperti yang telah anda rancang lebih awal, anda boleh menjejaki perkara yang anda perlukan di rumah baharu anda dengan lebih baik. Ini adalah masa terbaik untuk mengecilkan dan menyemak perkara yang ingin anda buang atau dermakan. Ini amat berguna apabila ia datang untuk mengurangkan kos pemindahan.

4. Dapatkan bekalan pembungkusan yang anda perlukan

Dengan itu, anda kini boleh membeli-belah untuk perkara paling penting yang anda perlukan untuk berpindah daripada pembekal di Singapura. Ini termasuk kotak kadbod yang kukuh dan bekalan pembungkusan seperti balut gelembung , filem regangan , pita pelekat yang jelas dan label . Anda juga akan mahu mempunyai banyak helaian kadbod di tangan supaya anda boleh melindungi permukaan perabot daripada calar dengan menggunakannya sebagai papan sementara semasa membungkus kepingan semasa penyimpanan sebagai persediaan untuk dimuatkan ke trak.

Selain bungkus gelembung dan kacang buih, anda juga boleh mengitar semula surat khabar lama untuk digunakan sebagai bahan pengisi kertas. Anda pada asasnya ingin memberikan barang-barang anda kusyen tambahan sambil mengelakkan sebarang kerosakan sepanjang bergerak. Akhir sekali, jangan lupa selamatkan kotak karton anda dengan pita dan labelkannya mengikut kepentingan.

Ambil perhatian bahawa sesetengah syarikat yang bergerak mungkin menyediakan kotak kadbod dan bahan pembungkus percuma supaya anda mungkin ingin menyemak sebelum membeli bekalan anda sendiri.

Tempat Beli Kotak di Singapura

Nak pindah rumah memang susah. Terdapat kotak untuk mengemas, bilik untuk membersihkan dan perabot untuk bergerak dari satu sisi bilik ke sisi yang lain. Apatah lagi semua tekanan yang datang dengan bergerak secara umum! Akhirnya, anda mahu semua yang anda miliki selamat dan terjamin apabila tiba masanya untuk hari besar anda. Itulah sebabnya kotak tahan lama dan bahan pembungkusan lain adalah keperluan mutlak untuk pengalaman bergerak tanpa kerumitan!

Tidak perlu mencari lagi daripada MillionParcel untuk semua bahan pembungkusan anda. Apabila hari bergerak anda semakin hampir, jangan teragak-agak untuk menghubungi kami untuk mendapatkan maklumat lanjut untuk bermula.

Bacaan seterusnya

Mailing Items that Cannot Be Bent? Packaging Supplies You Will Need - MillionParcel
What Makes Packaging Eco-Friendly: Boxes and More - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.