3 Kesilapan Biasa Semasa Membeli Pembungkusan di Singapura: Perkara yang Perlu Dielakkan

3 Common Mistakes When Buying Packaging in Singapore: What to Avoid - MillionParcel

Cara anda membungkus barang niaga anda boleh membuat atau memecahkan beberapa bulan pertama operasi perniagaan baharu anda, terutamanya apabila produk perlu dihantar atau diangkut ke tempat lain. Tetapi apa yang berlaku apabila pembentangan gagal?

Beberapa kesilapan pembungkusan yang paling biasa yang dilakukan oleh usahawan baharu adalah berkaitan dengan pembungkusan yang membazir kerana bimbang barangan tersebut mungkin rosak semasa transit. Perkara sebaliknya juga boleh berlaku apabila barangan yang rapuh atau berat kurang dilindungi daripada penggunaan bahan pembungkus yang salah.

Apabila membeli bekalan pembungkusan buat kali pertama, lihat beberapa kesilapan paling biasa yang dilakukan oleh pemilik perniagaan pemula di Singapura dan perkara yang boleh anda lakukan untuk mengelak daripada membuatnya:

Apakah Kesilapan Pembungkusan yang Dilakukan oleh Pemilik Perniagaan Baharu?

1. Pembungkusan yang membazir

Sebagai permulaan, adalah penting untuk mengambil perhatian tentang jumlah pembungkusan yang anda gunakan untuk produk anda. Dengan salah menilai dan membeli kotak pembungkusan yang terlalu besar, anda perlu bersedia untuk membeli pengisi tambahan untuk menyelesaikan masalah. Akibatnya, pelanggan anda mungkin melihat pembungkusan berlebihan sebagai tidak perlu dan berlebihan, lebih-lebih lagi jika mereka mementingkan kelestarian. Apabila mempertimbangkan pilihan pembungkusan anda, selamatkan diri anda dengan memilih kotak surat kadbod yang lebih kecil yang boleh memuatkan produk anda dengan betul.

Selain itu, tidak setiap produk memerlukan kotak karton untuk pembungkusan. Pakaian, sebagai contoh, boleh dilipat dengan baik dalam beg plastik OPP pelekat diri lutsinar sebelum membungkusnya ke dalam beg mel dan sedia untuk dihantar!

2. Barangan kurang perlindungan

Dengan itu, ia juga merupakan masalah biasa untuk kurang melindungi item dengan penjimatan kos dalam fikiran. Jika anda mempunyai produk yang rapuh dan mudah pecah, adalah tidak baik jika kotak pembungkusan yang anda letakkan tidak memberikan kesesuaian yang selesa. Ini meningkatkan kemungkinan kerosakan dan terutamanya selepas tempoh penghantaran yang lama menunggu, tiada yang lebih mengecewakan daripada menemui produk yang rosak.

Produk yang mudah pecah seperti peralatan makan seramik atau pasu paparan akan memerlukan pemikiran khusus tentang ketatnya kotak kadbod yang diletakkan untuk memastikan pengangkutan dan penyimpanan yang selamat.

3. Unboxing yang menyusahkan

Selain melindungi produk anda secara berlebihan dan kurang, ingatlah untuk mengutamakan pengalaman pelanggan anda. Pada masa ini, unboxing produk adalah pengalaman pertama yang pelanggan akan dapat dengan produk anda. Kekecewaan itu mereda apabila mereka mengalami kesukaran untuk melepaskannya dari banyak lipatan dan kekusutan. Jika pelanggan anda menghadapi kesukaran untuk membuka kotak produk anda, anda menghadapi risiko kehilangan perniagaan berulang.

Sebaik-baiknya, anda ingin mengulangi pengalaman unboxing yang menarik di kalangan beberapa pelanggan anda, sama ada tempatan atau luar negara. Pakej yang dibungkus secara profesional akan membawa perniagaan anda jauh dan pelanggan anda pasti menghargai usaha anda.

Ingat

Ia boleh menjadi sukar untuk mencari pembekal bahan pembungkusan yang boleh dipercayai untuk memenuhi keperluan perniagaan anda, terutamanya dengan jenama anda dalam talian. Sebagai permulaan, lihat panduan kami untuk memilih pembekal yang betul di Singapura . Jika anda baru dalam perniagaan dan memerlukan bimbingan daripada pembekal kotak yang boleh dipercayai, syarikat pembungkusan yang dipercayai dan terbukti boleh membantu anda memastikan anda membuat pelaburan kali pertama yang layak.

Di MillionParcel , kami akan membantu anda melindungi produk anda, mewujudkan identiti jenama anda dan juga mengawal kos penghantaran anda. Yakinlah pilihan kotak pembungkusan anda malah boleh meningkatkan pengalaman pelanggan anda dan meningkatkan keuntungan keuntungan anda.

Untuk tidak memikirkan konsep pembungkusan anda untuk barangan anda, dan untuk memulakan perniagaan baharu anda dengan lebih sedikit kesilapan, berunding dengan MillionParcel sebagai pembekal kotak anda di Singapura - ini boleh menjadi salah satu keputusan terbaik anda untuk perniagaan anda.

Bacaan seterusnya

Why Bubble Wrap is Essential When Delivering in Singapore - MillionParcel
Don't Miss Out These Steps Before Sending Your Carton Box Shipment - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.