Jangan Lepaskan Langkah Ini Sebelum Menghantar Penghantaran Kotak Karton Anda

Don't Miss Out These Steps Before Sending Your Carton Box Shipment - MillionParcel

Mengikuti panduan kami untuk bahan pembungkusan , jika anda ingin memastikan bahawa anda membungkus kotak anda dengan cara yang betul untuk penghantaran di Singapura, artikel ini adalah untuk anda. Di sini, kami akan menyelidiki lebih lanjut tentang perkara yang perlu ditambahkan pada kotak kadbod anda sebelum menghantarnya keluar dan secara rasmi meraikan set pertama pesanan anda yang berjaya!

1. Tambah pita pelekat

Sebagai permulaan, pakej yang dimeterai dengan selamat bukan sahaja tahan terbaik semasa impak penghantaran tetapi juga boleh melindungi daripada kerosakan produk. Oleh itu, semasa membeli bekalan pembungkusan anda, anda perlu berhati-hati memilih pita pelekat anda. Untuk menjadikan usaha rakaman anda berbaloi, pertama sekali adalah penting untuk mengambil kira kekuatan pita itu. Untuk mengurangkan kemungkinan kotak kadbod anda dibuka pada pertengahan penghantaran, pilihan pita ideal anda harus disertakan dengan lekatan yang unggul sebagai permulaan. Dan dengan pembekal pita yang dipercayai di Singapura, anda boleh berasa tenang bahawa anda membeli pita yang berkualiti tinggi.

Dengan pelbagai panjang dalam stok, pita pelekat jernih Million Parcel adalah kedua-duanya kuat dalam lekatan dan kalis lembapan, menjadikannya sesuai untuk kerja itu. Untuk memastikan bungkusan anda sedia untuk sebarang pengendalian kasar semasa penghantaran, ingat untuk menggunakan kaedah meterai huruf "H" di mana kotak kadbod mengepak tertutup apabila menggunakan pita pelekat anda.

Selain pita pelekat yang jelas, berikut ialah beberapa pilihan pita lain yang tersedia di pasaran - dan ya, anda boleh mencari pilihan utama anda dengan mudah di Million Parcel:

Dispenser pita pembungkusan

Selain daripada memotong pita pelekat anda, anda boleh memilih dispenser pita pembungkusan yang menghilangkan keperluan untuk gunting. Dengan mencari kaedah pembungkusan yang paling sesuai untuk anda, anda boleh membungkus dan menyediakan pesanan pelanggan anda dengan lebih cekap.

Pita pelekat senyap

Terganggu dengan bunyi koyak pita pelekat yang kuat? Direka bentuk untuk melancarkan secara senyap, pita pelekat senyap akan meningkatkan pengalaman pembungkusan anda sambil masih memberikan lekatan yang kuat pada kotak surat anda.

Pita pelekat rapuh

Anda juga boleh mempertimbangkan pita pelekat dengan cetakan "Rapuh" dan "Kendalikan dengan berhati-hati" padanya. Pita pelekat rapuh ini berguna sebagai penyelesaian dua dalam satu jika anda mencari bekalan pembungkusan yang menjimatkan.

2. Slot dalam senarai pembungkusan anda dalam sampul yang jelas

Selepas memastikan pakej anda dengan pita pelekat tahan lama, langkah seterusnya yang berikut akan melampirkan senarai pembungkusan dengan penghantaran anda. Ini penting kerana ia memberitahu perkhidmatan penghantaran apa yang mereka angkut. Dengan itu, sampul senarai pembungkusan yang betul boleh memastikan senarai pembungkusan dan nota konsainan anda selamat daripada sebarang kerosakan. Memandangkan sampul surat itu lutsinar, ia juga berguna untuk mengenal pasti produk. Anda boleh memasukkan dokumen yang diperlukan dengan mudah, tanggalkan bahagian belakang dan lekatkannya pada bungkusan anda. Apabila memesan dari Million Parcel, beg poket pelekat diri ini terdapat dalam dua saiz supaya anda boleh memilih satu yang memenuhi keperluan pembungkusan anda.

3. Cetak label penghantaran anda

Untuk penghantaran domestik dan antarabangsa, ambil perhatian bahawa anda juga perlu mempunyai label penghantaran pada pakej anda. Walau bagaimanapun, adalah kesilapan biasa untuk mencetak label penghantaran pada kertas A4 apabila mula-mula memulakan perniagaan e-dagang. Ini memerlukan dakwat dan apabila perniagaan anda berkembang, ia bukanlah pilihan yang paling praktikal dan kos efektif.

Terdapat cara yang lebih baik untuk melakukannya dan itu adalah dengan bergantung pada kertas label pencetak haba . Sama ada penghantaran dalam Singapura atau luar negara, dengan menggunakan pencetak haba, anda boleh yakin bahawa maklumat penghantaran anda akan dicetak dengan jelas pada bahan pulpa kayu berkualiti tinggi. Daripada menggunakan dakwat, pencetak haba memanaskan kertas dan, sebenarnya, biasanya digunakan untuk mencetak label pelekat tahan lama. Pertimbangkan untuk mendapatkan pencetak terma untuk mencetak label penghantaran anda dengan mudah dari rumah atau ruang kerja anda.

Dengan kertas label Million Parcel yang disertakan dengan garis koyak di antara setiap label, anda tidak perlu memotong label penghantaran anda secara manual dan boleh terus melekatkannya pada bungkusan anda.

Dan anda sudah bersedia untuk pergi!

Dan itulah cara anda boleh membuat pembungkusan produk anda dengan betul walaupun ini kali pertama anda! Jika anda memerlukan label pembungkusan dan banyak lagi untuk kotak kadbod anda, lihat pelbagai pilihan produk pembungkusan kami di tapak web kami dan mula menyimpan stok barangan keperluan pembungkusan anda. Hubungi kami hari ini untuk maklumat lanjut.

Bacaan seterusnya

3 Common Mistakes When Buying Packaging in Singapore: What to Avoid - MillionParcel
How Packaging Materials Influence Your Total Shipping Cost: A Guide - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.