Bagaimana Bahan Pembungkusan Mempengaruhi Jumlah Kos Penghantaran Anda: Panduan

How Packaging Materials Influence Your Total Shipping Cost: A Guide - MillionParcel

Penghantaran boleh menjadi kos yang besar untuk banyak syarikat. Pembungkusan di mana barang dihantar boleh memberi kesan kepada harga keseluruhan penghantaran, tidak hairanlah ada yang akhirnya mengurangkan kos pembungkusan. Namun, apabila anda terlibat dalam perniagaan yang memerlukan penghantaran barangan dan barangan yang konsisten kepada pelanggan anda, adalah penting untuk tidak berkompromi dengan bahan pembungkusan anda. Inilah sebabnya sebelum anda memulakan perniagaan, anda perlu merangka strategi pembungkusan yang boleh dilaksanakan, kos efektif dan boleh dipercayai.

Faktor Yang Mempengaruhi Kos Penghantaran

Setiap syarikat yang menghantar produk perlu memikirkan kos penghantaran mereka sebelum mereka membeli bekalan pembungkusan untuk penghantaran produk mereka! Pelbagai faktor mempengaruhi kos penghantaran, dan menjadi tanggungjawab anda sebagai penjual untuk mencari pilihan yang selamat, boleh dipercayai, namun mampu milik. Dengan itu, kos penghantaran pakej anda boleh dipengaruhi oleh tiga faktor berikut:

1. Asal dan destinasi pakej

Sebagai permulaan, jarak penghantaran antara asal pakej dan destinasi adalah faktor yang akan menentukan kos keseluruhan penghantaran item anda. Semakin jauh dari destinasi, semakin mahal harganya. Setiap negara mempunyai tarif dan undang-undang kastam yang berbeza, jadi pengiraan cukai juga berbeza-beza.

2. Berat dan saiz

Kos penghantaran juga termasuk bahan pembungkusan yang digunakan untuk memastikan barang selamat semasa dalam perjalanan. Sebelum sesuatu barang diterima untuk penghantaran melalui kurier, mereka terlebih dahulu menimbang dan mengukurnya untuk menentukan berapa banyak kos untuk diangkut. Sememangnya, barangan yang lebih kecil dan ringan kosnya lebih murah. Lebih berat pakej, lebih mahal kos penghantaran. Ini boleh berdasarkan berapa banyak bahan yang digunakan atau bahkan hanya bentuknya.

Barangan yang lebih rapuh memerlukan perlindungan tambahan seperti balut gelembung , jadi selamat untuk mengandaikan bahawa kosnya juga akan lebih tinggi apabila dihantar.

3. Berat dimensi

Selain berat sebenar, berat dimensi penghantaran anda juga akan diambil kira. Ini pada asasnya merujuk kepada jumlah ruang yang akan diduduki oleh pakej anda apabila dihantar.

Pembungkusan Produk dan Kepentingannya

Namun, adalah penting untuk mengingati tujuan utama pembungkusan: Untuk memastikan produk selamat dan dalam keadaan baik semasa pengendalian atau semasa dalam transit, dan kedua, untuk menjadikan jenama anda dikenali kepada pangkalan pelanggan yang lebih besar.

Selalunya, orang ramai membeli bukan sahaja kerana kefungsian semata-mata item tetapi juga kerana betapa selamat dan dilindungi item itu akan dimasukkan ke dalam bungkusan. Pilihan pembungkusan seperti peti surat dan sampul berlapis berfungsi dengan baik dengan barangan kecil. Walau bagaimanapun, jika anda perlu menghantar yang lebih besar, cara terbaik untuk melakukannya ialah dengan menggunakan kotak karton tugas berat dan kotak penghantaran dua dinding . Tambahkan pada pita pelekat yang jelas dan pakej anda boleh digunakan! Semua ini akan memastikan pakej anda selamat semasa dihantar atau dikendalikan.

Sebaik-baiknya, kotak tugas berat dimaksudkan untuk barangan dan bahan yang memerlukan perlindungan tambahan dan untuk item yang agak mencabar untuk dikendalikan kerana beratnya.

Mereka bentuk kotak anda juga perlu untuk memenuhi aspek estetik konsep pembungkusan. Sebaik sahaja anda berasa yakin dengan pertumbuhan perniagaan anda, anda juga boleh mempertimbangkan untuk meneroka bahan pembungkusan hadiah lain untuk memperibadikan pakej anda untuk pelanggan anda di Singapura dan luar negara.

Bawa pulang

Katakan anda tidak pasti jenis aplikasi pembungkusan yang terbaik untuk barangan dan bahan yang anda hantar. Dalam kes itu, adalah lebih baik untuk menghubungi kami mengenai pembungkusan yang diperlukan. Anda juga boleh menguji kotak ini untuk memastikan pakej anda tidak pecah semasa dalam transit.

Setelah anda memutuskan bahan pembungkusan yang diperlukan untuk jenis produk yang anda jual, gunakan mana-mana kod kupon diskaun kami untuk memanfaatkan pembelian anda sepenuhnya. Untuk pengalaman pelanggan dan keuntungan perniagaan, temui pilihan pembungkusan pilihan anda di MillionParcel hari ini!

Bacaan seterusnya

Don't Miss Out These Steps Before Sending Your Carton Box Shipment - MillionParcel
Building Your Online Business: Top 5 Products to Sell in Singapore - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.