Masa Terbaik untuk Mengadakan Jualan di Singapura: Panduan 2022

Best Time to Hold Sales in Singapore: A 2022 Guide - MillionParcel

Cuti ialah masa terbaik dalam setahun untuk berhubung dengan pelanggan anda dan mengembangkan strategi pemasaran anda. Tempoh seperti musim perayaan dan Halloween ialah peluang terbaik untuk menawarkan tawaran istimewa dan bersandar pada tahap tertinggi bermusim yang dialami pembeli.

Dengan begitu banyak hari kepentingan budaya yang ketara di seluruh dunia, mungkin sukar untuk mengetahui yang mana yang paling penting untuk perniagaan . Nasib baik, kami telah melakukan penyelidikan untuk anda dan menyusun senarai masa terbaik kami untuk mengadakan jualan di Singapura.

Apakah Masa Terbesar dalam Tahun untuk Jualan?

Boleh dikatakan, masa paling kritikal untuk jualan adalah hari istimewa yang pelanggan kaitkan dengan keluarga. Keluarga ialah konsep berkuasa yang bergema dengan semua orang, dan menyesuaikan strategi perniagaan anda dengan konsep itu boleh memberi kesan positif yang besar pada pendapatan anda.

Tetapi percutian yang didorong oleh keluarga bukanlah satu-satunya masa utama untuk perniagaan dalam senarai kami. Sebenarnya, anda boleh menarik pelanggan melalui sebarang percutian dengan tema, pengalaman atau kepentingan sejarah dan memastikan mereka kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi.

1. Hari Valentine

14 Februari adalah hari percintaan dan pemujaan. Ia sering dikaitkan dengan hadiah, seperti coklat, bunga dan barang kemas . Mengapa tidak menyalakan perasaan tersebut terhadap jenama anda dengan memanfaatkan kuasa cinta? Hari Valentine ialah peluang untuk menyesuaikan strategi pemasaran dan pengalaman e-dagang anda mengikut keperluan pelanggan anda untuk menyatakan cinta dan kasih sayang.

Dikatakan, hari Valentine bukan sahaja mengenai mereka yang mempunyai pasangan untuk diraikan; perseorangan ialah pasaran yang menguntungkan untuk diterokai dengan strategi jualan yang disesuaikan yang menjurus ke arah mengalahkan blues Valentine atau usaha mencari percintaan.

2. Hari Ibu

Kedua-dua Hari Ibu dan Hari Bapa adalah masa yang sesuai untuk bersandar pada kasih sayang pelanggan terhadap ibu bapa mereka dan menawarkan tawaran yang disesuaikan untuk memanjakan mereka selama bertahun-tahun kerja keras, kasih sayang, kasih sayang dan sokongan mereka. Jangan lupa untuk memperibadikan pembungkusan produk anda agar sesuai dengan majlis.

3. Halloween

Halloween adalah acara yang menarik. Mendorong jualan di Singapura ke arah aspek yang lebih ghaib pada hari itu ialah pertaruhan terbaik mana-mana perniagaan. Memanfaatkan Halloween boleh bermakna menarik aliran pelanggan baharu sepenuhnya ke arah jenama anda dan mempamerkan kepelbagaian anda kepada pembeli sedia ada.

4. Black Friday

Hampir semua orang pernah mendengar tentang Black Friday. Pada bulan November, Black Friday menandakan permulaan tidak rasmi musim beli-belah percutian, dengan acara jualan ini memulakan kegilaan membeli-belah.

Mulakan lebih awal pada pesaing anda dengan mendiskaunkan produk dan perkhidmatan anda lebih awal. Selain itu, anda juga boleh memanfaatkan peluang jualan selepas cuti dengan menawarkan diskaun kepada pelanggan yang terlepas tawaran Black Friday anda. Black Friday ialah satu hari dalam setahun untuk menjadi semurah mungkin untuk mendorong trafik pejalan kaki ke arah jenama anda.

5. Krismas

Boleh dikatakan musim membeli-belah global terbesar, Krismas adalah masa yang tiada tandingan untuk pemberian hadiah. Dalam tempoh ini, orang ramai mencari tawaran yang bermakna, jadi jika anda boleh menawarkan sesuatu yang istimewa kepada mereka, mereka akan lebih berkemungkinan membeli daripada anda. Malah, anda boleh menarik pembeli dari seluruh dunia yang mencari tawaran eksklusif untuk produk dan perkhidmatan. Harga yang lebih rendah sekitar musim perayaan adalah cara yang pasti untuk menarik lebih ramai pembeli dan membuat lebih banyak jualan. Orang ramai biasanya membelanjakan lebih banyak pada masa Krismas berbanding masa lain dalam setahun, yang sepatutnya menjadi tempoh jualan anda yang paling penting.

Bersedia dengan Pembungkusan Premium di Singapura

Jika anda tertanya-tanya di mana untuk membeli kotak hadiah di Singapura, jangan cari lagi. Apakah cara yang lebih baik untuk membuat persediaan untuk pembeli percutian selain dengan penyelesaian pembungkusan premium daripada MillionParcel? Dengan tawaran pembungkusan pukal yang luar biasa di Singapura, lebih banyak anda membeli, lebih banyak anda berjimat. Pembungkusan kami tahan lama, berpatutan dan dicipta untuk menarik secara visual. Gunakan pembungkusan unggul kami pada sebahagian kecil daripada kos standard industri untuk menjadikan perniagaan anda menonjol di kalangan orang ramai.

Bacaan seterusnya

5 Factors to Consider for Your Food Packaging - MillionParcel
How Do I Start an Online Business from Home? - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.