Berapa Banyak Inventori Perlu Anda Bawa: Produk dan Bekalan Pembungkusan

How Much Inventory Should You Carry: Products and Packaging Supplies - MillionParcel

Semua bangunan yang stabil bermula dengan asas yang kukuh yang dibina di atas batu asas yang baik. Bagi perniagaan e-dagang di Singapura, asas itu ialah pengurusan inventori. Dalam proses mengatur dan mengurus stok termasuk bekalan pembungkusan merentasi keseluruhan rantaian bekalan, aspek e-dagang ini – walaupun tidak begitu glamor – adalah teras kepada kejayaan organisasi.

Kebijaksanaan umum memberitahu kita lebih banyak adalah lebih baik, dan terlalu banyak persediaan biasanya lebih baik daripada tidak berjaga-jaga. Ini tidak semestinya benar dalam setiap keadaan. Sesetengah perniagaan mungkin mendapat lebih banyak manfaat daripada membawa kurang inventori berbanding yang lain, yang menyediakan lebih banyak kecairan dan ruang bernafas untuk perbelanjaan yang tidak perlu. Persoalannya, bagaimana anda menentukan sama ada anda perlu membawa lebih atau kurang inventori? Mari kita mengira itu bersama-sama.

Bagaimanakah saya mengira jumlah inventori yang saya perlukan?

1. Jenis produk

Langkah pertama ialah mengkategorikan inventori anda secara objektif berdasarkan jenis perniagaan yang anda miliki . Pemborong dalam talian buah-buahan dan hasil segar mungkin ingin menyimpan semula inventori mereka dengan kerap untuk memastikan kesegaran. Walau bagaimanapun, memandangkan sifat barang tersebut yang rapuh dan mudah rosak, landasan untuk jualan sangat ketat. Barang luput dan tidak terjual menjadi kos tenggelam dan akhirnya membakar ekuiti berharga.

Di sisi lain syiling, barangan tidak mudah rosak dan tahan lama secara semula jadi boleh bertahan lama di rak. Ketiadaan tingkap jualan menjadi kurang membimbangkan, dan wajar jika perniagaan dalam talian boleh menyimpan lebih banyak barangan ini.

Akhirnya, cara terbaik untuk mencari titik tengah jumlah inventori yang perlu anda simpan berdasarkan jenis produk adalah dengan mengambil kira jumlah keseluruhan jualan anda. Pusing pantas bermakna lebih sedikit kebimbangan untuk saham yang hidup pada masa yang dipinjam. Pertimbangkan untuk menggunakan X sebanyak 1 atau 2 sebagai peraturan biasa, dengan X ialah purata jualan barangan setiap kitaran.

2. Ruang

Selain daripada jenis produk itu sendiri, organisasi e-dagang juga mesti mengambil kira jumlah ruang yang digunakan oleh inventori mereka. Dalam kebanyakan kes, barangan dibungkus secara borong dalam pembungkusan kadbod dengan tujuan untuk menjimatkan ruang.

Walau bagaimanapun, jika pemulihan jualan menjadi perlahan dan pihak pengurusan gagal mengambil kira kemasukan stok baharu, ruang penyimpanan pasti akan kehabisan dengan cepat. Bergantung pada skala operasi, ini mungkin bukan faktor untuk syarikat multinasional yang mempunyai rizab ruang yang kelihatan tidak berkesudahan di gudang mereka. Perusahaan kecil dan sederhana (PKS), bagaimanapun, tidak mempunyai ruang yang mewah - yang menjadikan kos ruang sebagai premium.

Untuk permulaan, rumah mungkin berfungsi sebagai tempat menyimpan inventori. Bersedia dengan apa sahaja yang mungkin ada pada masa ini, hanya pertimbangkan untuk menyewa gudang atau menggaji dropshipper sebaik sahaja perniagaan meningkat secara eksponen ke tahap tertentu. Ingat bahawa matlamat untuk kekal dalam kegelapan mudah dicapai dengan mengurangkan perbelanjaan remeh yang tidak menyumbang kepada hasil sebenar.

3. Kos

Berbanding idea untuk mengekalkan kos yang rendah, petua untuk pemula dan PKS adalah untuk memerhatikan tawaran mengenai bekalan pembungkusan untuk membuat keputusan yang kos efektif. Bekalan seperti pita pelekat dan bungkus gelembung boleh datang pada harga yang lebih rendah apabila dibeli secara borong dengan pembekal bahan pembungkusan yang boleh dipercayai di Singapura .

Jika ada, perniagaan mungkin akhirnya membeli dua kali ganda jumlah secara pukal, terkejut dengan jumlah wang yang sebenarnya menjimatkan mereka.

Optimumkan Kejayaan Perniagaan Dalam Talian Anda

Optimumkan untuk kecekapan dengan mencatat tarikh penting dalam kalendar bulanan dan tahunan, dan sediakan inventori dan bekalan pembungkusan yang mencukupi. Di Singapura, acara tahunan seperti Krismas dan jualan bulanan seperti tawaran 11.11 akan datang adalah acara yang sangat popular untuk kegilaan membeli-belah dalam talian secara besar-besaran. Manfaatkan hari-hari itu untuk menyediakan logistik anda, mempercepatkan perolehan anda dan nikmati nilai paling tinggi apabila anda boleh.

Jika anda sedang mencari tempat untuk membeli kotak hadiah dan bekalan pembungkusan lain, pergi ke MillionParcel hari ini dan pilih daripada pelbagai jenis bahan pembungkusan kami. Jangan tunggu sehingga terlambat, maju ke hadapan dan tingkatkan pengalaman pemenuhan pelanggan anda hari ini.

 

Bacaan seterusnya

After Packaging, What's Next? Select a Courier Service in Singapore - MillionParcel
Top 3 Challenges Faced By Online Sellers During the Covid-19 Pandemic - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.