3 Cabaran Teratas Yang Dihadapi Oleh Penjual Dalam Talian Semasa Pandemik Covid-19

Top-3-Challenges-Faced-By-Online-Sellers-During-the-Covid-19-Pandemic - MillionParcel

Hampir dua tahun selepas pandemik COVID-19, kedai-kedai batu bata dan mortar perlahan-lahan tetapi berterusan menuju ke arah kemerosotan. Langkah-langkah penjarakan sosial di Singapura telah mengehadkan jumlah trafik pejalan kaki di pusat membeli-belah, mengakibatkan jualan yang lebih perlahan dan keuntungan yang semakin berkurangan untuk ruang runcit. Lebih daripada sebelumnya, pemilik perniagaan kini memikirkan semula strategi mereka dan memutarkan operasi mereka ke arah platform dalam talian .

Namun, semua ini bukan tanpa masalahnya sendiri. Platform dalam talian dan e-dagang membentangkan set masalah mereka sendiri untuk perniagaan yang tidak begitu celik teknologi. Sudah tentu, usahawan muda generasi semasa mungkin menggunakan e-dagang seperti ikan untuk air, tetapi pemilik perniagaan yang terperangkap dengan ruang fizikal tradisional mungkin bergelut untuk membuat perubahan ini.

Yang Baik dan Yang Buruk

Tidak kira bagaimana perniagaan mungkin telah mengatasi, hakikat bahawa e-dagang telah menjadi ruji tingkah laku pengguna masa kini bukanlah satu persoalan. Gabungan kemudahan dan keperluan untuk tinggal di rumah dalam era sarat pandemik telah menyebabkan membeli-belah dalam talian menjadi cara de facto pendapatan boleh guna dibelanjakan.

Walaupun mendapat manfaat daripada lonjakan permintaan, perniagaan e-dagang bergelut setiap hari dengan logistik yang tidak cekap dan isu antara muka pengguna bahagian hadapan. Halangan berikut boleh menjejaskan walaupun rantaian bekalan yang paling berpengalaman, menyebabkan organisasi terputus-putus semasa mereka menangani jumlah yang meningkat.

1. Laman web yang perlahan

Tera pertama dikira - dalam ruang runcit tradisional, tanggapan pertama ini akan terbentuk apabila pelanggan masuk ke kedai. Butiran minit dari hiasan hingga bahan pembungkusan disatukan untuk membentuk naratif untuk setiap pelanggan yang menghabiskan masa berharga melayari barangan. Berbeza dengan ini, kesan pertama yang dibuat oleh perniagaan terhadap pelanggan dalam talian ialah tapak web mereka. Antara muka pengguna bahagian hadapan dan kemudahan navigasi mengambil peranan yang akan ada pada hiasan dan persediaan kedai tradisional.

Penting kepada semua ini ialah kelajuan platform dalam talian anda dimuatkan. Menurut kajian, 47% pelanggan menjangkakan halaman dimuatkan dalam masa dua saat. Setiap saat tambahan selepas ini menurunkan kadar perbualan pada 7% sesaat. Dalam erti kata lain, platform dalam talian yang mengambil masa lima saat untuk memuatkan berpotensi kehilangan satu pertiga daripada pelanggannya. Untuk memintas perkara ini, penyelesaian seperti Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN) mungkin mempercepatkan pemuatan. Di samping itu, reka bentuk pada halaman pendaratan anda harus dioptimumkan dan tidak berterabur. Matlamat untuk pendekatan yang mudah tetapi bermaklumat yang mengarahkan pelanggan anda ke halaman khusus produk.

2. Penghantaran tertunda

Satu lagi perangkap yang melibatkan platform e-dagang terletak pada proses pemenuhan pesanan. Memilih perkhidmatan mel dan kurier yang betul berdasarkan keperluan logistik anda adalah langkah cemerlang ke arah yang betul. Pada peringkat operasi, pemenuhan pesanan boleh dipercepatkan dengan memastikan barangan dibungkus dengan sewajarnya. Manifes penghantaran hendaklah teratur dan barang yang rapuh mesti ditandakan dengan sewajarnya terlebih dahulu dengan label masing-masing.

Ramalan tetingkap penghantaran awal semasa musim puncak – seperti Krismas, contohnya – dan tetapkan tarikh akhir penghantaran untuk membantu dalam mengurus jangkaan pelanggan, meningkatkan kepuasan keseluruhan. Akhirnya, adalah tidak dapat dielakkan bahawa cegukan berlaku apabila penyumberan luar kepada pihak ketiga, tetapi intinya adalah untuk melakukan segala-galanya dalam kuasa anda untuk menghalangnya.

3. Jatuh ketinggalan dalam pengalaman membeli-belah dalam talian

Mengenai topik halaman pendaratan, pengalaman membeli-belah dalam talian bukan lagi tentang kepuasan. Untuk memaksimumkan nilai, pemilik perniagaan dalam talian mesti peka tentang rupa kehadiran dan penjenamaan dalam talian mereka. Berfungsi dan memuaskan telah menjadi standard minimum baharu apabila semakin banyak perniagaan mendesak kehadiran dalam talian yang menarik pelanggan yang kembali.

Tindakan melampaui batas boleh menjalin hubungan positif dengan pelanggan anda. Daripada mengelakkan kesilapan pembungkusan yang biasa kepada memperibadikan pembungkusan produk anda , terdapat banyak cara yang patut diterokai untuk menunjukkan prestasi yang lebih baik - walaupun dalam kebiasaan baharu ini.

Kekal di hadapan dalam Landskap E-dagang

Memandangkan pengguna semakin bergantung kepada membeli-belah dalam talian, e-dagang dijangka meningkat dalam jangka panjang dan cara yang positif. Oleh itu, adalah penting untuk menyampaikan pengalaman berkualiti dari awal hingga akhir.

Mulakan dengan MillionParcel , pembekal utama anda untuk semua keperluan pembungkusan anda di Singapura. Semak imbas katalog dalam talian kami sekarang untuk sampul surat empuk, dispenser pita pembungkusan, label rapuh, kotak kadbod dan banyak lagi bahan.

Bacaan seterusnya

How-Much-Inventory-Should-You-Carry-Products-and-Packaging-Supplies - MillionParcel
Preparing-Your-Online-Store-Ahead-of-the-Christmas-Holiday-Sales - MillionParcel

Tinggalkan komen

Laman web ini dilindungi oleh reCAPTCHA dan Polisi Privasi Google serta Terma Perkhidmatan terpakai.